Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament s’adhereix a la Carta Alimentària de la Regió Metropolitana de Barcelona

Escoltar

L’Ajuntament s’adhereix a la Carta Alimentària de la Regió Metropolitana de Barcelona

Es tracta d’un instrument de coordinació estratègica pel desenvolupament de polítiques alimentàries en clau local i metropolitana. Al Ple del 6 de maig es va donar compte de l’adhesió, que prové d’un compromís de la Junta de Portaveus.

Entre els objectius de la Carta Alimentària de la Regió Metropolitana de Barcelona es troben donar suport als municipis per aconseguir una major sobirania alimentària, sobretot tenint en compte que la pandèmia de la Covid-19 ha evidenciat la fragilitat del sistema, i establir un marc comú per determinar polítiques alimentàries al territori. Es vol, a la vegada, integrar la mirada en el projecte Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021 (CMAS21), que inclourà la trobada anual d’alcaldes i alcaldesses de ciutats de tot el món firmants del Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà (MUFPP).

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Mataró va aprovar el passat 30 de novembre una proposta conjunta de tots els grups municipals que proposava: l’adhesió a la Carta Alimentària de la Regió Metropolitana de Barcelona; donar suport a les activitats de la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible de Barcelona 2021 i elaborar programes propis sobre alimentació sostenible durant l’any 2021. Amb la materialització de l’adhesió es dona compliment al primer punt de l’acord.


Publicat a