Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Escoltar

Gavius

GAVIUS_LOGO.jpg

 

FONS: Programa UIA (Accions Urbanes Innovadores) finançat pels fons FEDER.

EIXOS: Transició digital.

TEMA PRIORITARI: Distribució d'ajudes socials basades en la intel·ligència artificial.

Gavius és un projecte innovador per crear un assistent virtual de l’Administració local per tramitar ajuts socials a través d’un aplicatiu mòbil.


Gavius serà una eina que permetrà accedir fàcilment a ajudes i subvencions perquè farà servir les dades disponibles per reconèixer les necessitats de les persones. D’aquesta forma la ciutadania obtindrà de l’Administració allò que li pertoca per la seva situació, sense haver de demanar-ho.

Farà servir diferents tecnologies i processos per ser eficaç i eficient. La combinació d’intel·ligència artificial, identificació segura i l’anàlisi de les dades (Big Data) es complementarà amb l’accés senzill i àgil des d’una aplicació al telèfon mòbil.

És un pas endavant en la relació entre Administració i ciutadania. L’Administració comunicarà proactivament a la ciutadania els ajusts socials que tenen al seu abast, tramitar-los, atorgar-los i percebre’ls de manera còmoda, ràpida i senzilla. Les persones beneficiàries s’identificaran a través de les seves dades amb autentificació segura i podran sol·licitar i gestionar els ajuts al moment.
 

Projecte compartit
 
El projecte Gavius està compartit amb representants de l’administració, l’empresa, la recerca i la ciutadania. Cadascun ha d’aportar la seva visió que inclou aspectes com:

- La transició digital.

- El repte legislatiu en relació a la protecció de dades.

- L’aplicació de la intel·ligència artificial i els límits legals.

- L’usabilitat, el contingut ètic i la preservació de la identitat digital.

L’Ajuntament de Mataró hi participa com una administració pública que està en ple procés de transició digital i amb unes dimensions que permeten una bona experiència que podrà ser portada a altres municipis europeus. A més la Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme hi col·laborarà aportant l’experiència en la definició i execució de projectes amb participació d’usuaris, administració pública, centres de coneixement i empreses.


PRESSUPOST:


El pressupost total del projecte Gavius és de 5,345,091.15 €.
 
La iniciativa Urban Innovative Action (UIA) de la Unió Europea aporta 4.276.072,92€, el 80%, i el conjunt de socis que impulsen el projecte Gavius aporten 1.069.018,23 €.


UIA 4276072,9
Gavà 360014,83
Mataró 195541,23
UPC 43200
Xnet 17640
AOC 46829,92
Inetum 330775,05
EY 23236
CIMNE 51781,2


Imagen1.png

 

DESENVOLUPAMENT DE L'OPERACIÓ: 

- 7/8/2019 Mataró participa en un projecte d’intel·ligència artificial liderat per Gavà que rebrà ajuts europeus

- 15/11/2019 Es presenta el projecte Gavius que millorarà la relació de l’Administració amb la ciutadania aplicant intel·ligència artificial i big data

 

Més informació sobre el projecte a www.gavius.eu

 

Dipu_FonsFeder_logos (1).svg

Galeria d'Imatges