Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Documents

Escoltar

Documents

Els elements constitutius i la regulació del patrimoni arquitectònic i del paisatge urbà de Mataró, més enllà de les diferents ordenances municipals que li són d’aplicació amb incidència i repercussió directa, queden establerts mitjançant tres documents que tenen per objectiu promoure la protecció i dinamització dels valors arquitectònics i culturals de la ciutat.

. Pla especial de patrimoni:
El Pla especial del patrimoni arquitectònic de Mataró constitueix l’instrument normatiu per regular els edificis, elements, conjunts i àmbits protegits dins el terme municipal de Mataró, inclosos en les fitxes de protecció del catàleg i que pels seus valors arquitectònics, històrics i ambientals conformen el patrimoni cultural de Mataró.

L’objectiu del pla especial és posar en valor el patrimoni arquitectònic de la ciutat, el seu  caràcter pedagògic i cultural, la seva capacitat de dinamització  i el valor afegit que atorga al territori.


. Carta de colors:
L’objectiu de la Carta de colors de Mataró és dotar al municipi d’una paleta de colors amb la que tutelar les intervencions en les façanes de l’àmbit d’estudi: bàsicament del Mataró entre rondes  i de tots els carrers catalogats pel Pla especial de patrimoni arquitectònic que són l’element paisatgístic que més cromatisme autòcton reté.


. Inventari d'establimens emblemàtics:
Iniciativa encaminada a preservar els establiments històrics, emblemàtics i elements vinculats de Mataró mitjançant un inventari per regular, difondre i promoure aquest singular patrimoni arquitectònic i, alhora, potenciar els valors d’activació econòmica i de dinamització que poden aportar al centre històric de la ciutat.

Arxius adjunts