Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró redueix el termini mig de pagament de factures a proveïdors per apaivagar l’impacte econòmic de la crisi sanitària

Escoltar

Mataró redueix el termini mig de pagament de factures a proveïdors per apaivagar l’impacte econòmic de la crisi sanitària

Durant el mes de març, l’Ajuntament ha abonat als seus proveïdors factures per un valor total de 3,08 M € i el termini mig de pagament ha estat de 36 dies, 12 dies menys que al gener.

Per tal d’intentar minimitzar l’impacte econòmic de la crisi sanitària provocada per la COVID-19 sobre empreses i autònoms, l’Ajuntament de Mataró ha fet un esforç per reduir el termini mig de pagament de factures als seus proveïdors. Així doncs, durant el mes de març, l’Ajuntament ha abonat els rebuts a un termini de 36 dies des de la data de registre d’entrada, 12 dies menys que al gener.

Durant aquest mes, l’Ajuntament ha abonat factures a proveïdors per valor de 3,08 M €. D’aquests diners, 2,26M € corresponen a abonaments fets des que va entrar en vigor el confinament decretat per l’estat d’alarma, el 14 de març.

Aquesta reducció del termini mig de pagament de factures a proveïdors se suma a altres mesures de caràcter econòmic i fiscal que ha pres l’Ajuntament arran de la situació d’excepcionalitat provocada per la pandèmia de coronavirus. Entre aquestes mesures hi ha, entre d’altres, l’ajornament del pagament dels tributs municipals fins que finalitzi l’estat d’alarma, o la suspensió de contractes de serveis i subministraments que hagin hagut d’interrompre l’activitat -en aquests casos, i per evitar acomiadaments en les empreses contractistes, l’Ajuntament assumeix les despeses de personal, lloguer de locals i costos de manteniment de maquinària-.