Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Crònica del Ple extraordinari del mes de juliol (16/07/2020)

Escoltar

Crònica del Ple extraordinari del mes de juliol (16/07/2020)

La modificació pressupostària per poder fer front al nou escenari sorgit arran de la crisi sanitària va centrar el Ple extraordinari de juliol, celebrat de forma telemàtica el dijous dia 16.

La sessió, que va començar amb un minut de silenci en record de l’última víctima de violència masclista a Catalunya, tenia 7 punts a l’ordre del dia.

El primer punt va ser per donar compte del decret d’alcaldia de modificació de l’organització i competències del Govern municipal, reorganització feta amb l’objectiu de millorar l’articulació de les polítiques públiques, sobretot les que són prioritàries en el marc del Pla de reconstrucció social i econòmica de Mataró derivat de la crisi ocasionada per la pandèmia de la Covid-19.

Tot seguit, el Ple va acordar proposar el 24 de maig (dilluns de Fira) i el 27 de juliol (festa major de Les Santes) com a festes locals per al 2021.

El tema central de la sessió, però, va ser la modificació pressupostària per poder fer front al nou escenari sorgit de la crisi sanitària. L’expedient modificatiu, que mobilitza 9,4 MEUR, permetrà cobrir les despeses extraordinàries derivades de la pandèmia de la Covid-19 i dotar un fons per finançar les accions del Pla de reconstrucció social i econòmica. El regidor d’Admninistració, Bon Govern i Mobilitat, Juan Carlos Jerez, va argumental que les finances municipals no són alienes a la crisi provocada per la pandèmia “per l’efecte sobre la despesa, pels menors ingressos però també per la voluntat del  Govern i dels conjunt de grups municipals d’ajudar a la reconstrucció social i econòmica de Mataró”. La modificació pressupostària es va aprovar amb els vots a favor del Govern (PSC i ECPM) i de Ciutadans; i les abstencions d’ERC-MES i de Junts per Mataró.

Els últims punts de l’ordre del dia van ser per donar compte dels 4 decrets aprovats el 29 de juny relatius a la gestió municipal de la crisi sanitària.

El Ple extraordinari va finalitzar amb unes paraules de l’alcalde, David Bote, que va agrair als grups de l’oposició (ERC-MES, Junts per Mataró i Ciutadans) la responsabilitat i unitat mostrada durant la gestió de la crisi sanitària.