Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Escoltar

2020

Crònica del Ple ordinari del mes de gener (16/01/2020)

Ple de compromís amb els drets de diferents col·lectius al mes de gener. La sessió va destacar per l’aprovació de resolucions que comprometen l’Ajuntament a treballar a favor dels drets de la infància, de les persones amb trastorn de l’espectre autista i de les dones a l’esport.

Crònica del Ple ordinari del mes de febrer (06/02/2020)

Les paraules de record pel que va ser regidor socialista Remigio Herrero, l’aprovació d’una pròrroga tècnica del servei de neteja dels edificis i dependències municipals i una Proposta de resolució per elaborar un Pla d’Equipaments Esportius, principals temes del Ple de febrer del 2020.

Crònica del Ple ordinari del mes de març (05/03/2020)

Una modificació en el Pressupost 2020 de mig milió d’euros per fer front a les despeses previstes pel manteniment dels equipaments municipals i de l’espai públic després del pas del temporal Gloria a Mataró, va ser un dels punts destacats del Ple ordinari de març. Un dels punts que va comportar més debat polític va ser la pròrroga d’un any més del servei públic de recollida i acollida d’animals domèstics abandonats, adjudicat a favor de la Societat Protectora d’Animals. L’oposició va remarcar la falta de celeritat en la redacció del nou concurs.

Crònica del Ple extraordinari del mes de març (12/03/2020)

La sessió va servir per aprovar definitivament el Pressupost General de l’Ajuntament per a l’exercici 2020, que va prosperar amb els vots a favor del Govern (PSC i ECPM) i els vots contraris dels grups de l’oposició (ERC-MES, Junts per Mataró i C’s). Abans d’aquest Ple es va convocar una altra sessió extraordinària i urgent per prendre coneixement de la renúncia d’Isabel Martínez Cid com a regidora de Junts per Mataró.

Crònica del Ple ordinari del mes d’abril (24/04/2020)

El Ple ordinari del mes d’abril es va celebrar de forma telemàtica el 24 d’abril en el seu horari habitual, les 19 h, quan tots els regidors i regidores van fer un minut de silenci en record a totes les víctimes de la COVID-19 i de suport als seus familiars. Una altra mostra de suport realitzada pels càrrecs electes, aquesta per a tots els treballadors i treballadores del sector sanitari així com per tot el personal dels serveis essencials, va arribar a les 20 h amb un aplaudiment.

Crònica del Ple ordinari del mes de maig (14/05/2020)

El desenvolupament del Ple ordinari del mes de maig va estar marcat de nou per la COVID-19. Es va donar compte dels decrets aprovats des del Ple anterior per gestionar la crisi sanitària i els grups municipals van acordar cedir un 30 % de les seves assignacions del mes de maig a despesa social vinculada a la situació. També es van aprovar dues propostes de resolució amb el coronavirus com a rerefons

Crònica del Ple ordinari del mes de juliol (02/07/2020)

El Ple ordinari del mes de juliol, celebrat de forma telemàtica, va tenir la seguretat a la ciutat com a punt central del debat polític. La gran part de la sessió va ser per donar compte o aprovar mesures relacionades amb les fases de desescalada, la compra de material per fer front a la Covid-19 o la contractació de serveis específics.

Crònica del Ple ordinari del mes de setembre (03/09/20)

En aquesta sessió plenària es va seguir tractant molts temes relacionats amb la pandèmia: donant compte de decrets que acordaven més mesures de prevenció i organitzatives i de compres de materials necessaris i modificacions de contractes i aprovant bases reguladores de subvencions per a ajuts. També es va aprovar en aquest Ple la modificació puntual del Pla general d’ordenació d’un tram del Camí Ral.

Crònica del Ple ordinari del mes d'octubre (01/10/2020)

La millora necessària del servei de recollida dels residus, neteja viària i de platges va ser el tema més destacat de la sessió ordinària del Ple del mes d’octubre, que portava a aprovació els plecs que regiran la nova contractació prevista pel 2021. Un Ple que va tractar altres temes importants, com els ajuts a la digitalització del comerç i la restauració.

Crònica del Ple ordinari del mes de novembre (05/11/2020)

El Ple de Mataró en la seva sessió ordinària del mes de novembre va començar malauradament amb un minut de silenci per la dona assassinada a Sabadell, un nova víctima de violència de gènere al nostre país. El primer ordre del dia va ser sobre la pandèmia del coronavirus i l’explicació que a Mataró estem, des del 16 d’octubre, en fase d'emergència del Pla Bàsic d'Emergència Municipal, activat per malalties transmissibles emergents amb potencial d'alt risc.

Crònica del Ple ordinari del mes de desembre (03/12/2020)

L’aprovació d’una nova modificació pressupostària, i l’aprovació provisional del Pla General i del Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic al Camí Ral de la Mercè i del nou Pla de millora urbana de la torre Barceló, a la ronda amb l’avinguda del Maresme, van ser alguns dels punts més destacats.

Crònica del Ple extraordinari del mes de desembre d’aprovació definitiva de les Ordenances Fiscals 2021 (23/12/2020)

Els punts principals del Ple extraordinari van ser l’aprovació definitiva de les Ordenances fiscals per al 2021 i de les bases reguladores d’ajuts relatius a la fiscalitat. A la sessió, però, també es va aprovar la indemnització, obligada per llei, a l’empresa de neteja d’edificis municipals per la suspensió parcial del contracte durant el confinament, i la pròrroga per un any, el pressupost de l’aportació municipal i les liquidacions dels darrers exercicis del servei Mataró Bus.