Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ciutat Amiga de la Infància

Escoltar

Ciutat Amiga de la Infància

Mataró va obtenir el reconeixement de "Ciutat Amiga de la Infància"en la IX Convocatòria de Ciutats Amigues de la Infància del 2021-2025 organitzada per UNICEF Comitè Espanyol.
Aquest reconeixement constitueix un compromís de ciutat cap a la protecció dels drets de les nenes, nens i adolescents d'acord amb la Convenció sobre els Drets dels Infants.
 
Per donar-hi resposta l'Ajuntament organitza tot l'any activitats per informar, sensibilitzar i dinamitzar la ciutadania, promoure la participació infantil i dels joves, actuar a favor de la infància d'acord amb les serves competències, així com donar a conèixer a la ciutat les activitats organitzades i èxits aconseguits en la implementació del seu Pla Local d'Infància i Adolescència.
 
Mataró és una ciutat diversa en estils de vida, identitats, orígens culturals, capacitats i condicions socioeconòmiques, per garantir l'igualtat d'oportunitats i el ple desenvolupament de tots els infants i joves el Pla Local d'Infància i Adolescència de Mataró recull 7 reptes de futur:
 
  1. Adaptació de la ciutat a la nova realitat demogràfica amb una mirada inclusiva.
  2. Adaptar i garantir uns equipaments i serveis que donin resposta a la realitat demogràfica, amb un augment pronunciat d'adolescents.
  3. Millorar l'educació i la transició escola-treball. Treballar per reduir les desigualtats socials, amb especial atenció a la bretxa digital i lluitar contra l'abandonament escolar.
  4. Fomentar la igualtat d'oportunitats a l'accés a la cultura, l'oci i la pràctica esportiva. Millorar la informació, participació i treball en xarxa. Crear xarxes de participació on els infants i joves puguin compartir les seves visions, vivències, necessitats i opinions en les polítiques de la ciutat.
  5. Afrontar la Infància i adolescència en risc. Adoptar noves estratègies d'intervenció social en situacions de risc social. Lluitar contra la pobresa infantil des d'una acció integra i Millorar el coneixement i treball transversal per adoptar mesures conjuntes en contra la violència que afecta els infants i joves.
  6. Millorar la salut dels infants i adolescents de Mataró.
  7. Facilitar la mobilitat i cuidar el disseny de l'espai públic.
 
Actualment, des del Servei de Benestar Social està treballant en un nou Pla Local d'infància per tal d'actualitzar-se als nous reptes i a la realitat canviant de la ciutat .
 
 

Arxius adjunts