Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Servei d’Orientació i Acompanyament a les Famílies (SOAF)

Escoltar

Servei d’Orientació i Acompanyament a les Famílies (SOAF)

Què és el SOAF?

És un servei d'orientació i acompanyament integral a les famílies per millorar-ne el benestar personal, familiar i social. El servei està enfocat des d'una perspectiva preventiva: detecta i reforça les capacitats i fortaleses de les famílies per afavorir relacions familiars saludables i enfortir les habilitats parentals.

El SOAF és un espai per parlar amb calma i confiança de les relacions familiars. La quotidianitat i l'educació dels fills i filles, que sovint, generen molts interrogants i preguntes. El SOAF ens pot orientar i ajudar a trobar respostes.

 

Què oferim des del SOAF?

  • Orientem sobre qüestions relacionades amb l'educació dels fills i filles segons les diferents etapes del creixement dels infants (com potenciar l'autoestima, posar límits, donar autonomia, inculcar hàbits saludables, fomentar valors, gestionar conflictes, noves tecnologies, etc.).
  • Donem suport especialitzat quan hi ha una dificultat o problemàtica específica, relacional o emocional, amb intervenció terapèutica (situacions de desorientació o dificultats en l'educació de fills i filles, fracàs o absentisme escolar, sobrecàrrega familiar, problemes de convivència, conflictes amb fills i filles adolescents, conflictes de parella, separació divorci, situacions de dol, etc.).
  • Promovem la participació activa en la comunitat, amb activitats i trobades comunitàries. I fomentem les relacions intrafamiliars i intergeneracionals per tal de trencar la soledat i l'aïllament no desitjats.
  • Orientem, acompanyem i connectem amb la xarxa de serveis i recursos del territori per rebre orientació adequada a les necessitats de cada família. És un servei que complementa els serveis socials.

 

A qui està dirigit el SOAF?

És un servei de caràcter universal dirigit a totes les famílies de la ciutat de Mataró.

 

Com s’hi pot accedir?

Adreça: carrer de Sant Pelegrí, 3, edifici de la Fundació Hospital
Telèfon: 610 87 85 65
Correu electrònic: oaf@ajmataro.cat o cmuntanya@ajmataro.cat
Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h i dimarts i dijous de 9 a 14 h i de 15 a 19.30 h

 

 

Arxius adjunts