Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cliqueu a "Activitats 2021", "Activitats 2022" o "Activitats 2023" per conèixer tota la programació de l'Escola de Feminismes i LGTBI els anys 2021, 2022 i 2023. També hi podreu recuperar els vídeos de les activitats ja realitzades.

Cliqueu a "Activitats 2024" per conèixer la programació prevista d'enguany.

L’Ajuntament de Mataró té una llarga i destacada trajectòria en el desenvolupament de polítiques d’igualtat de gènere, polítiques que ha desenvolupat sempre de la mà del teixit associatiu del territori (Vocalies de Dones, Dones Reporteres, Teixit de Dones, seccions de les organitzacions sindicals, MEM, ...), i que han permès avançar en la visibilització de les aportacions de les dones en àmbits en què hi ha infrarepresentació, en la millora del circuit i recursos per a l’abordatge de les violències masclistes, i en la sensibilització i millora del compromís en infants, joves i en la ciutadania en general en relació a la temàtica.

Des de l’any 2014, amb l’aprovació de la Llei autonòmica 11/2014, per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals, i per erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, l’Ajuntament de Mataró fa una important i pionera aposta per donar la mà a ambdues polítiques (d’igualtat dona-home i de diversitat sexual i de gènere o LGTBI) i treballar en la lògica de disposar d’un marc teòric compartit, definir un únic document estratègic que articuli totes les actuacions, i formar un equip de professionals polivalent que treballi des d’aquest marc teòric tant en l’atenció a persones com en el desenvolupament d’actuacions i projectes. Aquesta nova conceptualització i articulació de les polítiques de feminismes i LGTBI està suposant un importantíssim avenç en la transversalització de la perspectiva de gènere a la resta de polítiques municipals, en la definició d’actuacions i projectes realment transformadors i en la construcció d’una ciutat més habitable, respectuosa, compromesa i segura que acull i dona resposta a tota la seva ciutadania.   

Amb l’objectiu de situar en el mapa Mataró com a ciutat clarament feminista que treballa per la diversitat sexual i de gènere, posar en relleu la trajectòria de la ciutat i les aportacions del teixit associatiu en el desenvolupament d’aquestes polítiques i obrir nous debats a la ciutadania que s’estan donant a nivell social, la ciutat va proposar portar a terme una Escola de Feminismes i LGTBI al llarg de l’any 2020. Aquesta havia d’aglutinar una proposta d’activitats diverses que es durien a terme al llarg del 2020, però l’emergència sanitària provocada per la Covid-19 ha suposat traslladar tot aquest seguit d’accions a l’any 2021.

Aquesta Escola dona resposta al Pla de Mandat, al III Pla d’Igualtat de Gènere per a la Ciutadania i a l’ODS 5, que fa referència a aconseguir la igualtat entre gèneres i empoderar totes les dones i nenes.

 

 

Centre per a la Igualtat, Recursos per a les Dones, i d'Atenció a la Diversitat Sexual i de Gènere (CIRD)
(equipament accessible)

  • carrer de Cosme Churruca, 88 (entrada pel passatge dels Telers)
  • 93 702 28 12
  • de dilluns a divendres de 9 a 15 h i dimarts i dijous de 16 a 19.30 h. ESTIU: Durant el mes de JULIOL i de l'1 al 15 de SETEMBRE les tardes de dijous el CIRD romandrà tancat. El mes d'AGOST mantenim horari de matins.

Notícies Canal RSS