Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

25 de novembre - Dia Internacional contra les Violències Masclistes

Escoltar

25 de novembre - Dia Internacional contra les Violències Masclistes

 

Banner-slide-web-municipal_1920x640px.jpg

 

El 25 de novembre va ser declarat Dia Internacional contra la Violència de Gènere durant el primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia) l'any 1981. Es va escollir aquest dia per commemorar el violent assassinat de les germanes i activistes polítiques Minerva, Patria i Maria Teresa Mirabal que van ser assassinades el 25 de novembre de 1960 a República Dominicana. L’any 1999, l'ONU va oficialitzar aquesta data i des de llavors se celebren jornades en les quals es sensibilitza sobre la necessitat d’erradicar les violències de gènere a través de la informació, reflexió, reivindicació i denúncia d’aquestes situacions.

Des de 2008, Catalunya disposa de la Llei 5/2008, de 24 d’abril, del dret de les dones a erradicar la violència masclista en la qual s’estableixen els mecanismes per fer front a aquesta xacra social.  El 2014 es va publicar la Llei 11/2014, del 10 d'octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a erradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, i que vetlla per l'abordatge integral de qualsevol manifestació de violència per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

Des de l’Ajuntament de Mataró i amb la col·laboració d’altres entitats i organismes, fa més de 15 anys que s’elabora un programa d’activitats per commemorar aquesta diada, afavorir la reflexió sobre la temàtica, visibilitzar la lluita feminista per a l’erradicació de les violències de gènere i contribuir en la creació d’una societat en la qual es pugui assolir la plena ciutadania, l’autonomia i la llibertat.

Programa d'activitats a mataro.cat/25n i a:

 

Cap resultat en la cerca.