Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Formació i sensibilització

Escoltar

Formació i sensibilització

L’educació i la formació (formal i no formal) són eixos fonamentals del desenvolupament de les societats en la mesura que és un element indispensable en la transmissió de valors.

Els recursos i serveis per al foment de l’educació i la formació per trencar amb els models estereotipats i els biaixos excloents centrats en el patriarcat i l’androcentrisme que es portem a terme són els següents:

 

Oferta formativa adreçada a alumnat i famílies
Posem a disposició de la ciutadania la Guia d’activitats i serveis per als centres educatius, docents, famílies i AMPA/AFA de Mataró, que s’oferim des dels serveis municipals, conjuntament amb algunes de les entitats de la nostra ciutat.

Aquesta guia és un recull de propostes diverses adaptades als diferents cicles educatius i col·lectius implicats en l’educació i és accessible en un portal web a través del qual es pot consultar la totalitat de l’oferta d’activitats i fer la sol·licitud corresponent.

En el marc d’aquesta Guia, s’ofereix una oferta d’activitats i tallers centrats en l’àmbit de la igualtat i la coeducació. Les temàtiques que s’hi treballen giren entorn al gènere i la diversitat sexual, als estereotips i prejudicis, al maltractament a la gent gran, a la coeducació, a la prevenció de les violències de gènere, corresponsabilitat familiar, entre d’altres.

 

Oferta formativa adreçada a entitats
Les entitats del territori tenen al seu abast formació sobre com incorporar la perspectiva de gènere en el funcionament de les entitats i tanmateix poden posar-se en contacte amb el personal tècnic del CIRD en el cas que detectin alguna necessitat formativa concreta relacionada entre les persones de la seva entitat. En aquest segon cas s’estudiarà la demanda i com donar-hi resposta.

 

Oferta formativa adreçada a professionals
Oferim formació especialitzada sobre com introduir la perspectiva de gènere als diferents àmbits de treball als professionals de l’ens municipal. L’oferta formativa que s’ha portat fins al moment a terme s’ha centrat en:

  • Ús no sexista del llenguatge
  • Prevenció de les violències de gènere entre persones joves
  • Marcs per pensar la diversitat sexual i de gènere
  • Claus per a la implementació de polítiques d’igualtat i LGTBI


Algunes de les entitats, associacions o cooperatives que porten a terme l’oferta formativa en el marc de les polítiques de gènere són: