Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ludoteca

Escoltar

Ludoteca

Us volem comunicar que el dilluns 9 d'octubre el Programa "Temps per Cures" tornarà a estar en marxa! Per qui no el conegui és un programa pilot del Servei d'Igualtat i Diversitat Ciutadana de l'Ajuntament de Mataró, amb el suport del Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya. La finalitat del projecte és avançar en la corresponsabilitat pública vers les cures.
 
Respon a diversos objectius específics. Primer, consolidar el dret a les cures dels infants. Segon, alliberar temps per a les famílies, especialment per a les dones, a qui, majoritàriament, s'ha atribuït el treball de les cures. Tercer, acreditar l'experiència adquirida en l'àmbit de les cures. Quart, generar nova ocupació de qualitat en aquest sector. I, finalment, fer-ho avançant en matèries d'igualtat.
 
A Mataró aquest programa el proposem a través d'un servei de Ludoteca combinat amb un de Canguratge depenent de les necessitats de les famílies usuàries. Un espai lúdic que ofereix temps de lleure de qualitat, amb activitats pedagògiques basades en valors com la coeducació, la interculturalitat, l'educació emocional, l'art i l'educació mediambiental. Us expliquem els dos projectes:
 
És un servei gratuït i universal de dilluns a divendres de 16 a 19:30 hores d'atenció als infants entre els 3 i 12 anys, amb la finalitat de facilitar la conciliació de la vida personal, laboral, formativa, social i de salut a les famílies. Es durà a terme al Centre Cívic Gatassa.
 
El segon, el servei de Canguratge, està dividit en dues franges diferents;
Dilluns i divendres: de 13 h a 15:30 h és un espai de canguratge justificat a l'espai Cívic Espai Gatassa.
- Dimarts, dimecres i dijous: Canguratge sense justificar al Centre Cívic Rocafonda-Palau de 9:30 a 11:30 h per a infants entre 1 i 6 anys per a aquelles famílies que ho necessitin.
 
Com funciona el servei de Ludoteca? Cada infant pot utilitzar el servei un màxim de dos dies a la setmana, un total de 7 hores. Per tal de poder fer ús del servei caldrà inscripció prèvia que es podrà fer a través d'aquest formulari:
 
Per qualsevol pregunta o per concertar hores per ajudar les famílies a omplir el qüestionari no dubteu a trucar al 637752945 o enviar un correu a tempsxcuresmataro@gmail.com