Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

III Pla d’igualtat de gènere per a la ciutadania de Mataró 2018-2022

Escoltar

III Pla d’igualtat de gènere per a la ciutadania de Mataró 2018-2022

El III Pla d’igualtat de gènere per a la ciutadania de Mataró 2018-2022 és el marc de referència bàsic en matèria d’igualtat de gènere durant aquest període. L’objectiu és promoure la igualtat de gènere entre la ciutadania de Mataró i l’erradicació de qualsevol forma de violència relacionada, afavorint la transformació cap a una societat més igualitària.

És fruit d’un procés d’elaboració que ha tingut en compte l’avaluació del pla anterior (2013-2016), la diagnosi en clau de gènere i la recollida de propostes en la qual han participat els diferents serveis municipals, les entitats de dones, aquelles que treballen per la igualtat de gènere al municipi i altres agents socials de la ciutat.

El Pla s’emmarca en l’Estratègia Mataró 20/22 contribuint al desenvolupament dels tres reptes principals d’aquesta eina, així com també entra en consonància amb el conjunt dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que l’Assemblea General de la ONU del 2015 va adoptar per unanimitat en l’Agenda 2030, el cinquè dels quals fa referència a la igualtat de gènere.

El Pla contempla 98 accions organitzades segons els 27 objectius específics dels 7 reptes que l’estructuren:

  • Impuls i comunicació de les polítiques d’igualtat de gènere
  • Erradicació i prevenció de les violències de gènere
  • Participació sociopolítica
  • Ocupació i usos del temps
  • Coeducació, formació i creació cultural
  • Disseny de la ciutat, mobilitat i seguretat
  • Salut i qualitat de vida

És un document obert i dinàmic capaç de donar resposta i d’adaptar-se contínuament segons les necessitats detectades al seguiment i avaluació del Pla, com ho és la inclusió de totes les actuacions associades a les polítiques LGTBI que es portaran a terme al nostre municipi durant els propers cinc anys.