Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2019

Escoltar

2019

Els canvis a l’Ordenança municipal de llicències urbanístiques agilitaran i simplificaran la tramitació

El nou redactat de l’ordenança, aprovat definitivament el 5 de desembre pel Ple municipal, entrarà en vigor l’endemà de la seva publicació al BOP. La conversió de les llicències d’obres menors en comunicació prèvia és una de les novetats del text normatiu. El Ple també ha aprovat inicialment una actualització de les normes urbanístiques del Pla general, relatives al títol II sobre Paràmetres comuns d’edificació i ús.

El programa Lloguem! arranca amb la formació de 12 joves en rehabilitació d’habitatges a càrrec de Salesians Sant Jordi

El projecte “Lloguem! / Yes We Rent”, que té per objectiu explorar solucions d’habitatge assequible basades en l’economia social i cooperativa a Mataró, es posa en marxa a través de la formació de 12 joves de la ciutat, d’entre 18 i 29 anys, com a personal tècnic en rehabilitació d’habitatges. La formació, que es va iniciar el mes d’octubre, té una doble vessant. D’una banda, aprendran els coneixements teòrics d’actuacions en l’àmbit de la fusteria, del ram de paleta, l’eficiència energètica, la fontaneria i l’electricitat i, de l’altra, realitzaran activitats d’aprenentatge i servei per posar en pràctica els coneixements adquirits.

Recomanacions davant possibles afectacions pel fum de l’incendi en una empresa química a Montornès del Vallès

El núvol provocat aquest matí per l’incendi en una empresa química a Montornès del Vallès s’ha pogut veure des de Mataró. L’Ajuntament ha fet arribar recomanacions a la població, i especialment a les persones més vulnerables –nens, gent gran, afectats per malalties respiratòries– i ha pres mesures preventives fins que la Generalitat ha donat per finalitzat l’episodi de risc a la ciutat.

El TecnoCampus reuneix experts en polítiques d’habitatge en el marc del projecte Lloguem!

L’Ajuntament de Mataró i la Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme, en el marc del projecte Lloguem! (finançat per les Accions Urbanes Innovadores (UIA) a través de fons FEDER) organitzen el dijous 12 de desembre la jornada de debat “Com poden les Administracions Públiques estimular fórmules d’habitatge col·laboratiu en l’àmbit del lloguer?”. És un acte centrat en el paper de les administracions públiques a l’hora d’estimular fórmules d’habitatge col·laboratiu en l’àmbit del lloguer.

Mataró instal·la cinc bancs pintats amb els colors de la bandera LGTBI als equipaments juvenils de la ciutat

En el marc de la Festa pels drets del col·lectiu LGTBI "De tots colors", acte organitzat al voltant del Dia Internacional pels Drets del Col·lectiu LGTBI, que va tenir lloc el passat 28 de juny a Can Xammar, l’Associació Enlleura’t va liderar la pintada de cinc bancs urbans amb els colors de la bandera del col·lectiu LGTBI i en la qual van col·laborar altres entitats com Mataró LGTBI+ o la Xarxa d’Espais Joves de Mataró. Aquests 5 bancs s’han instal·lat als equipaments juvenils de la ciutat per donar donar visibilitat a la diversitat afectiva i sexual i contribuir a fer dels equipaments juvenils espais segurs i lliures de LGTBIfòbia.

El Punt Lila d’informació i atenció davant agressions sexistes i sexuals als espais d’oci de Mataró s’intensifica per Nadal

El Punt Lila, que va posar-se en marxa a l’octubre del 2018, intensifica els seus horaris per les festes de Nadal. Aquest punt d’informació i atenció davant possibles agressions sexistes i sexuals en els espais d’oci de Mataró estarà obert els dies 20, 21, 24 i 31 de desembre en l’horari habitual que és de les 23 a les 6 h. Per un oci lliure d’agressions sexistes i sexuals! La festa i la nit no són excuses.

La Policia Local inicia una campanya sobre les prohibicions en l’ús dels patinets elèctrics a la via pública

Prohibit circular per la vorera posant en risc als vianants, prohibit portar acompanyants i obligatori circular de nit amb algun tipus d’il·luminació són alguns dels preceptes que han de complir els conductors de patinets elèctrics. La Policia Local comença aquesta setmana una campanya per donar a conèixer aquestes normes, que es complementaran en pocs mesos amb l’aprovació de la nova Ordenança de Mobilitat.

L’Ajuntament activa el protocol d’actuació de contaminació atmosfèrica per la presència de pols africana

La Generalitat ha declarat a tot Catalunya episodi ambiental per alta contaminació de l’aire arran de la superació del llindar màxim de micropartícules PM10. L’Ajuntament de Mataró ha activat el seu propi protocol: fins que passi l’episodi ha limitat l’activitat que pugui generar pols i recomana evitar les activitats i l’exercici a l’aire lliure a les persones més vulnerables.