Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2021

Escoltar

2021

La Junta de Portaveus aprova reclamar la millora de les condicions laborals dels repartidors de plataformes

La Junta de Portaveus, celebrada el divendres 29 d’octubre, ha aprovat una Declaració institucional presentada per En Comú Podem i el PSC per a reclamar la laboralitat i la millora de les condicions laborals dels repartidors i repartidores de plataformes. El text es va aprovar amb els vots a favor dels grups d’En Comú Podem, PSC i ERC i les abstencions de Junts per Mataró i Ciutadans.

Mataró participa en l’elaboració de dues guies per millorar la inserció laboral de les persones trans

La primera de les guies s’adreça al personal dels serveis d’ocupació amb l’objectiu d’oferir-los eines per atendre les necessitats laborals específiques del col·lectiu i poder-los ajudar a millorar la seva ocupabilitat. La segona ofereix recursos a empreses i administracions per afavorir que les persones treballadores que volen iniciar una transició de gènere no abandonin la feina durant el procés, contribuint a fomentar la seva estabilitat laboral.

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) engega un programa transversal de lluita contra les desigualtats en les relacions de consum

La Regidoria de Benestar Social i Promoció de la Salut de l’Ajuntament de Mataró ha iniciat un nou programa per orientar les activitats de l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) en la lluita contra les desigualtats. L’orientació se centra en garantir el benestar personal i col·lectiu de la ciutadania independentment de la seva situació social o les seves capacitats.

El Ple aprova inicialment un pressupost per al 2022 que posa l’accent en seguretat, despesa social i neteja

El Ple municipal va aprovar ahir inicialment el pressupost per a 2022. Els comptes generals de l’Ajuntament seran de nou els més elevats de la història, situant-se en els 154,07 milions, mentre que el pressupost consolidat amb les empreses municipals serà de 188,68 milions. Per programes, la despesa municipal donarà l’any que ve especial rellevància a la seguretat, el suport a l’envelliment i la dependència, i la neteja.

Les entitats i els clubs esportius poden optar a una subvenció municipal perquè infants i joves facin esport

El Ple ordinari del mes de setembre va aprovar les bases per a l’atorgament de subvencions per a la inclusió esportiva d’infants i joves amb risc d’exclusió social. Els ajuts els han de demanar, a partir d’avui 8 de novembre, els clubs i entitats esportives de la ciutat per a fer front a les quotes d’aquells joves o infants amb situacions familiars de vulnerabilitat. La partida per a la temporada 2021-2022 és de 10.000 € a raó de cobrir 50 places amb un import de 200 € cadascuna.

Aigües de Mataró renova la xarxa d’abastament del Torrent de la Pólvora i del carrer de Sevilla i entorns

L’actuació, que s’emmarca dins del Pla de Renovació del Pla Director de l’Aigua de Mataró (2011-2025), va començar el dimecres 10 de novembre i consisteix en la renovació de la xarxa d’abastament d’aigua potable del carrer del riu Segura, del Torrent de la Pólvora i el carrer de Sevilla en els trams compresos entre el carrer de Sant Domènec i el carrer Transversal, al barri de Cirera.

Mataró posa l’accent en les violències masclistes a dones amb diversitat funcional

Al voltant del 25 de novembre, Dia Internacional contra les violències masclistes, l’Ajuntament i entitats de tota la ciutat programen activitats per sensibilitzar la població i fer-la reflexionar sobre les violències masclistes. Aquest 2021 el tema central són les violències masclistes a dones amb diversitat funcional, una realitat que es farà visible a través d’una desena d’activitats dirigides a tota la ciutadania.