Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2021

Escoltar

2021

Dispositiu especial per facilitar la renovació de la T-Blava del Mataró Bus a la gent gran del barris del nord de la ciutat

El 13 de desembre comença la campanya de bescanvi de targetes blaves i fins al 22 de desembre personal d’atenció ciutadana es desplaçarà als casals municipals de gent gran de Cirera i La Llàntia per facilitar-ne la renovació a persones residents al sector nord de la ciutat. L’objectiu és apropar aquest tràmit administratiu a un col·lectiu que sovint té dificultats de mobilitat per evitar desplaçaments.

Mataró presenta un recull de propostes pedagògiques per coeducar des de la primera infància

El proper dijous 16 de desembre es presenta el material pedagògic ‘Coeduquem en la primera infància’. L’acte tindrà lloc a les 18 h a la Biblioteca Antoni Comas i comptarà amb la participació de l’expert en diversitat sexual i de gènere, Abel Huete, de l’educadora de l’escola bressol Els Menuts, Cristina Terol, i de la sociòloga i investigadora especialista en sociologia de l’educació, Amparo Tomé.

La targeta censal d’animals de companyia passa a tenir format electrònic

Des d’aquesta setmana la targeta que acredita la inscripció al cens municipal d’animals de companyia es pot descarregar en format electrònic per facilitar el seu ús amb dispositius mòbils. El nou format, complementa la targeta física, que també s’ha actualitzat incorporant un codi de verificació que permet comprovar online si l’animal de companyia continua vigent al cens municipal.

La ministra Raquel Sánchez anuncia la signatura d’un protocol amb els ajuntaments de l’Arc Metropolità per construir habitatge públic de lloguer assequible

Mataró és una de les 9 ciutats que formen part de l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità, una entitat que avui s’ha reunit amb la ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, per abordar les polítiques d’habitatge. Fruit d’aquesta trobada s’ha acordat signar un protocol entre el Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda per construir habitatge públic de lloguer assequible a les poblacions que formen part d’aquesta segona corona.

Cultura Mataró programa 25 espectacles per al primer semestre del 2022

Els espectacles són de la Temporada estable de Teatre i Dansa del Teatre Monumental, del Cicle Sortim en família i del Cicle Fet a Mataró. Del 17 al 27 de desembre surt a la venda l’abonament per a la programació estable del Teatre Monumental amb la novetat que no hi ha renovació d’antics abonats i podrà accedir tota la ciutadania interessada. Una altra de les novetats pel primer semestre del 2022 és la posada en marxa el Cafè Nou amb una nova línia de la programació Fet a Mataró.

Mataró se suma a la campanya #nadalinclusiu dirigida als infants amb diferents capacitats

El Campament Reial de Mataró disposarà d’una cua específica per facilitar un accés inclusiu dins de la campanya organitzada pel Club MamasG amb el suport de l’Associació Divers. L’objectiu és donar visibilitat i normalitzar les diverses condicions per a la persones amb capacitats diferents. La campanya “Nadal Inclusiu, un Nadal per a tu i per a mi” està pensada per a poder facilitar l’accés adaptat a les famílies amb infants amb diversitat funcional, ja sigui psíquica i/o motora.

Mataró obté l’excel·lència en matèria d’inversió en benestar social

L’Associació de Directores i Gerents de Serveis Socials realitza un anàlisi detallat dels pressupostos que destinen els municipis de més de 20.000 habitants a benestar social. En funció d’aquest estudi, Mataró és un dels 37 municipis de l’estat espanyol en ser considerat excel·lent a nivell social per a l’exercici del 2020. Mataró va invertir l’any 2020 un mitja de 102,85€ per habitant, el que el situa en la posició 33 d’aquest rànquing.

La sisena onada de la Covid-19 fa que Mataró elevi a fase d’emergència el Pla Bàsic d’Emergències Municipal

El Comitè d’Emergència de l’Ajuntament ha pres aquesta mesura en consonància amb el dictamen de la Generalitat de Catalunya per controlar la transmissió del Covid-19 i la nova variant òmicron. Les principals mesures que entren en vigor el 24 de desembre, són el toc de queda entre la 1h i les 6h de la matinada, les reunions amb un màxim de 10 persones, l’ús obligatori de la mascareta al carrer, el tancament de l’oci nocturn i el control d’aforaments en equipaments culturals, esportius i comercials (70%) i en l’hostaleria (50%). A Mataró, el risc de rebrot és de 1.050 i la velocitat de transmissió de la malaltia és d’1,67.