Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2021

Escoltar

2021

Ca l’Arenas exposa "Volaverunt. Els gravats de Goya" en el 275è aniversari del naixement de Francisco de Goya

A partir d'avui, 19 de novembre, es podran veure a Ca l’Arenas les quatre sèries de gravats de Goya: Caprichos (1797-1799), Desastres de la Guerra (1810-1815), Tauromàquia (1814-1816) i Proverbios (1815-1819), també anomenada Disparates que formen part del fons del Museu de Mataró des de l’any 1944. Una exposició que compta amb els gravats originals acompanyats de les intervencions dels artistes Irene Solà, Anna Dot, Marcos Prior i la Compañía La Soledad.

Mataró reconeix la trajectòria del director de cinema Lluís Josep Comerón amb un acte al Teatre Monumental

L’Ajuntament i l’Associació d’Amics de la Ciutat de Mataró han organitzat un acte de reconeixement a Lluís Josep Comerón (Mataró, 1925) durant el qual es farà un repàs a la seva extensa trajectòria com a director de cinema però també com a productor, guionista, escriptor i compositor musical. Precisament durant l’acte, que se celebrarà dimecres 24 de novembre, s’interpretaran temes musicals de Comerón, es projectarà un audiovisual amb fragments de diverses pel·lícules i es conversarà amb el propi Comerón sobre cinema, música i literatura. L’acte és obert a tothom amb reserva prèvia d’entrades.

El Consell d’Infants de Mataró es reprèn amb la participació de 19 escoles i 38 alumnes

El 20 de novembre del 2019 es va constituir el sisè curs del Consell d’Infants de Mataró que va decidir treballar el tema del medi ambient però que es va veure estroncat per l’arribada de la Covid-19 al març del 2020. Aquest curs 2021-2022 es reprèn el Consell d’Infants amb la participació de 19 centres escolars de la ciutat i 38 alumnes que han decidir treballar les desigualtats, la inclusió social, el respecte i la no discriminació durant aquest curs.

L’Ajuntament treballa per disposar del CareCityLab, seu de Mataró ciutat cuidadora, l’any 2023

El Consell de Direcció General del Projecte europeu Mataró-Maresme: ecosistema d’innovació per a les ciutats cuidadores va celebrar el seu segon acte per abordar les diferents activitats que porten a terme en el camp de la recerca els socis implicats: TecnoCampus, Consorci Sanitari del Maresme, Fundació Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena, Fundació el Maresme, Eurecat, Consell Comarcal del Maresme i Fundació TIC Salut Social. L’Ajuntament va informar sobre la seu i eix vertebrador del projecte, el CareCityLab, que se situarà en un edifici del Passeig de la Marina amb 1.197 m².

L’Ajuntament explica el projecte Lloguem! en unes jornades sobre polítiques d’habitatge a Castelló de la Plana

El servei d’Habitatge de l’Ajuntament de Mataró va participar en la tercera edició de les Jornades Construint i Alimentant Alternatives organitzades per l’Ajuntament de Castelló de la Plana per abordar polítiques de col·laboració público-comunitàries per mobilitzar habitatges buits i incrementar el lloguer assequible. La intervenció de Mataró va ser sobre el projecte europeu Lloguem!

L’Ajuntament aplica el primer recàrrec de l’IBI per habitatge buit

El programa d’inspecció d’habitatges buits i mal conservats, que va iniciar-se el mes de juny amb la contractació d’un equip de set professionals, ha inspeccionat 4.344 habitatges de 527 edificis de la ciutat. L’objectiu d’aquestes inspeccions és mobilitzar el parc privat buit d’habitatges de la ciutat per ampliar l’oferta, fer complir el deure de les persones propietàries a conservar-los i donar-los l’ús residencial que els hi correspon. Com a principals mesures s’ha aplicat el primer recàrrec del 50% de l’IBI a una propietat per desocupació permanent, s’ha aconseguit mobilitzar 23 habitatges al mercat de lloguer i/o compra i 6 al projecte europeu Lloguem!