Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2019

Escoltar

2019

L’oferta de Formació Professional per al curs 2019-2020 és de 34 cicles de 24 famílies professionals diferents

La preinscripció per als Cicles Formatius de Grau Mig (17) i per als Cicles Formatius de Grau Superior (17) finalitza el 21 de maig i el 5 de juny, respectivament. L’oferta a Mataró per al curs 2019-2020 és de 34 cicles de 24 famílies diferents que es poden cursar a l’INS Miquel Biada, Freta, Escola Pia Santa Anna, INS Alexandre Satorras, INS Thos i Codina i a l’INS Josep Puig i Cadafalch. Tota la informació sobre la Formació Professional (FP) es pot trobar al web www.estudiaramataro.cat

87.745 mataronins podran votar a les Eleccions Municipals i Europees del 26 de maig

Les Eleccions Municipals i les Europees tindran lloc el diumenge 26 de maig, en una mateixa jornada , quan els ciutadans són convocats a exercir el seu dret a vot per triar els seus representants polítics a l’Ajuntament i al Parlament Europeu. A Mataró, hi haurà 116 meses distribuïdes en 75 seccions electorals, ubicades a la vegada en 31 edificis diferents o col·legis electorals. L’horari de votació és continu de les 9 h fins a les 20h i les persones amb mobilitat reduïda compten amb un servei d’acompanyament.

El PSC guanya les Eleccions Municipals amb 13 regidors i obté també la victòria a les Europees a Mataró

La candidatura del PSC és la guanyadora a Mataró tant de les Eleccions Municipals com de les Eleccions Europees, aconseguint respectivament el 38,73% i el 28,30% dels vots dels mataronins en els respectius comicis. El nou consistori estarà format per 5 formacions polítiques, en clar contrast amb els resultats de les anteriors eleccions municipals, que havien convertit Mataró en el municipi català amb més grups municipals (9).

L’Ajuntament organitza ‘Fent Xarxa Mataró’, una jornada participativa per a les entitats de la ciutat

El projecte “Fent Xarxa Mataró” neix amb la finalitat que les entitats comparteixin experiències i visions, progressin en el seu empoderament i puguin ampliar el seu radi d’acció per millorar la vida associativa i la cohesió social. La jornada, organitzada per l’Agència de Suport i Serveis a les Entitats, tindrà lloc el dissabte dia 1 de juny de 9.30 h a 13 h al Centre Cívic Cabot i Barba. La metodologia utilitzada per a la realització de la jornada inclourà la tècnica Edcamp, que es basa en un aprenentatge entre iguals, i és a través de la conversa i l’intercanvi com es desenvolupa.

Buhos, un Escape Room a l’aire lliure i un nou emplaçament, destacats de la setena edició de Les Dissantes

La regidora de Cultura en funcions, Núria Moreno, i el director gerent de la Fundació El Maresme, Albert Vidal han presentat aquest matí els diferents actes de Les Dissantes, que arriba a la setena edició. La tarda - nit del 20 de juliol a l’Escenari Espigó, ubicat al Passeig Marítim al costat del Centre de Natació Mataró, hi haurà activitats infantils, la tradicional flashmob, una marató de concerts entre els quals destaca Buhos i una nova activitat, un Escape Room Outdoor.

La Mostra Gastronòmica i Intercultural de Cerdanyola arriba a la 10a edició

La Taula d’Entitats de Cerdanyola (TEC) uneix esforços per celebrar la Mostra Gastronòmica i Intercultural de Cerdanyola. Una vintena d’entitats participen en aquesta trobada que serà un aparador de la riquesa gastronòmica i cultural del barri amb més diversitat d’orígens de la ciutat, ja que el 36,14% de la població amb nacionalitat estrangera de Mataró viu a Cerdanyola. Aquesta mostra, que se celebra el 2 de juny al Parc de Cerdanyola dins el programa de la Festa Major del barri, esdevé el punt de trobada i intercanvi de totes aquestes cultures que conviuen al territori.

S’obren les inscripcions per fer de voluntari de Les Santes 2019

La Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró obre avui el termini d’inscripcions per fer de voluntaris de Les Santes. S’ofereix la possibilitat de participar activament en una vintena d’actes de la Festa Major amb tasques suport al desenvolupament de cercaviles, actes de foc i actes on se serveixen productes alimentaris.

La 3a Mostra de Cinema de Muntanya de Mataró se celebra al Foment Mataroní el 6 i 13 de juny

“Return to Mount Kennedy” i “Amazigh, 4.167” són els films que es podran veure en la 3a Mostra de Cinema de Muntanya de Mataró el dies 6 i 13 de juny, respectivament. El Foment Mataroní acull per tercer any consecutiu aquesta iniciativa organitzada per l’Agrupació Científico-Excursionista de Mataró (Agrupe) i la Unió Excursionista de Catalunya de Mataró (UEC) amb el suport de l’Ajuntament de Mataró. Les entrades s’entreguen a canvi de donacions a Càritas de Mataró de productes com oli, llet, llegums, sucre o una aportació monetària voluntària. Enguany s’ha organitzat, com a novetat, un concurs d’Instagram.

Mataró posa a disposició dels estudiants 6 sales en equipaments municipals per preparar els exàmens

El Servei d’Igualtat i Ciutadania, amb la col·laboració de la Direcció de Cultura, posen a disposició dels estudiants de la ciutat sis sales d’estudi en equipaments municipals per què puguin preparar els exàmens. Aquest servei va començar el 27 de maig i romandrà en funcionament fins al 21 de juny en diferents punts de la ciutat perquè els estudiants puguin disposar d’un espai adequat per preparar els exàmens. L’accés és lliure i gratuït i les sis sales habilitades disposen de connexió Wifi.

Les subvencions 2019 per a la millora dels edificis ja es poden sol·licitar

Les subvencions de l’Ajuntament per a la rehabilitació dels edificis 2019 és oberta fins al proper 30 de setembre amb un total de 600.000 € de pressupost municipal. Els ajuts són complementaris amb els que ha publicat l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. Per resoldre dubtes i donar informació sobre aquestes subvencions s’han organitzat quatre reunions informatives durant el mes de juny.

La segona edició del Concurs de Fotografia a Instagram per visibilitzar la tasca d’entitats i persones voluntàries està en marxa

L’Agència de Suport i Serveis a les Entitats de l’Ajuntament de Mataró organitza un concurs de fotografies a Instagram, relacionat amb les activitats festives i lúdiques que realitzen les associacions de Mataró, ja siguin actes que les entitats organitzen o hi participen, i també relacionat amb les tasques de les persones que realitzen voluntariat a Mataró. Tal com ja es va organitzar al 2017 i en la mateixa línia, l’objectiu del certamen és promoure i visibilitzar els valors de l’associacionisme i el voluntariat, així com també fomentar la participació i la cohesió per dotar la ciutat d’un teixit associatiu més ric. Les fotografies es poden publicar fins al 30 de setembre.

L’Ajuntament comença les obres de millora als polígons industrials de ponent

El Pla d'Acció Integral de millora dels Polígons d’Activitat Econòmica de ponent es comença a materialitzar amb l'inici de les intervencions previstes. Una inversió de prop de 2 milons d'euros permet fer millores en la mobilitat, l’enllumenat i l’espai físic, i també posar en marxa instruments de promoció per a la reactivació econòmica dels polígons Pla d’en Boet, Les Hortes del Camí Ral, el Rengle I i II, i Balançó i Boter.