Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Protocol d’actuació davant agressions sexuals i sexistes en espais públics d’oci a Mataró

Escoltar

Protocol d’actuació davant agressions sexuals i sexistes en espais públics d’oci a Mataró

Els principals objectius del Protocol d’actuació davant agressions sexuals i sexistes en espais públics d’oci a Mataró són:

  • Disposar d’un marc consensuat i coordinat per prevenir les violències sexuals en espais públics d’oci de Mataró i per actuar-hi en contra.
  • Oferir una resposta institucional i ciutadana contra les violències sexuals, potenciant la cultura de la tolerància zero sobre qualsevol agressió masclista i discriminatòria que es pugui produir a Mataró.

El Protocol és un procés continu de coproducció i responsabilitats compartides entre els diferents agents implicats. Segons el que Llei 5/2008, de 24 d’abril, del dret de les dones a erradicar la violència masclista, el Protocol basa les seves actuacions en els següents eixos:

  • Prevenció: conjunt d’accions encaminades a evitar o reduir la incidència de la problemàtica de la violència masclista.
  • Detecció: posada en funcionament de diferents instruments teòrics i tècnics que permetin fer visible la problemàtica de la violència masclista.
  • Atenció: conjunt d’accions destinades a una persona perquè pugui superar les situacions i les conseqüències generades per l’abús patit en els àmbits personal, familiar i social, i per garantir la seva seguretat.
  • Recuperació: etapa del cicle personal i social d’una persona que ha patit situacions de violència en què es restableixen tots els àmbits danyats per la situació viscuda.

S’estableixen una sèrie d’accions encaminades al seguiment i avaluació continua per conèixer l’eficàcia, l’efectivitat i l’impacte de les intervencions dutes a terme  mitjançant  el  Protocol, i valorar els punts de millora d’aquest.

Arxius adjunts