Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2022

Escoltar

2022

Prova pilot de replantació de posidònia en el marc del Projecte Alguer de Mataró

El voluntariat que forma part del projecte ha instal·lat malla de fibra de coco per ajudar a l’arrelament d’algunes de les plantes malmeses pel temporal Glòria. A banda de les afectacions dels temporals, el canvi climàtic continua afectant la praderia de posidònia situada davant la costa de Mataró: ha florit de forma massiva aquest any a diferents punts, possiblement per l’increment de la temperatura de l’aigua.

Neix el Club Esportiu TecnoCampus per promoure l’esport i els hàbits saludables entre la comunitat universitària

La comunitat universitària podrà practicar diferents disciplines esportives amb condicions favorables gràcies a la creació del Club Esportiu TecnoCampus, un projecte que potencia, millora i engloba iniciatives anteriors. L’Ajuntament i TecnoCampus han signat un conveni marc que també inclou la incorporació d’un nou premi a la Nit de l’Esport i la creació de beques universitàries per a esportistes de relleu de clubs i entitats esportives incloses en el Club Esportiu TecnoCampus.

El xinès mandarí és la llengua protagonista dels actes al voltant del Dia Internacional de la Llengua Materna

Mataró se suma per sisè any consecutiu a la celebració del Dia Internacional de la Llengua Materna que és el 21 de febrer. Més enllà del català i el castellà, a la ciutat de Mataró hi conviuen una gran varietat de llengües maternes procedents d’arreu del món. Amb les activitats proposades durant tot el mes de febrer es vol reconèixer la cultura d’origen dels ciutadans de Mataró de procedència diversa, visibilitzar-la i mostrar que són una font de riquesa. Aquest 2022 la llengua protagonista és el xinès mandarí.

La Rua tornarà a ser l’acte central de les activitats del Carnestoltes 2022

El dissabte 26 de febrer se celebrarà la tradicional Rua de Carnestoltes de Mataró on es potencia la música en viu amb la participació de cinc grups o xarangues musicals. La sortida es farà des del Parc de Cerdanyola, pas per l’avinguda Puig i Cadafalch, camí de la Geganta i finalitzarà al Parc Central on es farà el lliurament dels premis i el ball de Carnestoltes. El Parc Central serà l’escenari de la majoria d’actes liderats pel Pellofa XLIV per ser un espai de grans dimensions a l’aire lliure.

La Policia Local organitza dues sessions sobre com moure’s per Mataró amb bicicleta i patinet elèctric

Les sessions sobre la nova mobilitat de Mataró tenen per objectiu millorar els coneixements i la capacitació dels conductors per circular amb aquest tipus de vehicles, millorar-ne la seva seguretat i reduir el risc d’accident de trànsit. Les sessions tindran lloc els dissabtes 26 de febrer i 12 de març, s’oferiran en format presencial i telemàtic i cal inscripció prèvia.

Aigües de Mataró instal·la una nova conducció de la xarxa del Tub Verd a l’avinguda de Lluís Companys i entorns

L’actuació s’emmarca dins del Pla Director del Tub Verd i s’ha iniciat aquesta setmana. Consisteix en l’ampliació de la xarxa del Tub Verd fent passar noves conduccions per la Porta Laietana, l’avinguda de Lluís Companys, l’avinguda de la Gatassa i entorns, per tal de donar energia de calor i fred a diferents equipaments, centres escolars i indústries de la zona.

Els municipis de l’Arc Metropolità es reuneixen a Terrassa per tractar qüestions relacionades amb les Zones de Baixes Emissions

Representants dels municipis que integren l’Associació de l’Arc Metropolità s’han reunit aquesta tarda amb la Consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà. Durant la trobada, celebrada a Terrassa, s’han presentat els objectius i principals àmbits de treball de l’associació. Així mateix, un dels temes centrals han estat els diferents aspectes vinculats al desplegament de les Zones de Baixes Emissions (ZBE).

La Biblioteca popular de la Fundació Iluro passa a ser la tercera biblioteca municipal de Mataró

La signatura s’ha formalitzat avui, 24 de febrer, quan oficialment l’antiga Biblioteca Popular de la Fundació Iluro passa a ser un equipament municipal amb la subrogació del personal i l’ús de l’equipament. De forma provisional, a partir del 25 de febrer, es prestarà el servei de sala de lectura pel carrer d’en Pujol fins que es pugui inaugurar el nou equipament, la tercera biblioteca de la ciutat que es preveu formi part de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.