Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2022

Escoltar

2022

Mataró ampliarà en 142 places l’oferta de les escoles bressol municipals per al curs 2022-2023 per la gratuïtat de P2

Davant de l’anunci de la Generalitat de Catalunya amb relació a la gratuïtat del darrer curs d’escola bressol, els infants nascuts l’any 2020, l’Ajuntament de Mataró obrirà 8 aules més, que representa augmentar l’oferta per al curs 2022-2023 en 142 places: 3 aules per a infants de P1 (nascuts l’any 2021) i 5 aules per a P2 (nascuts l’any 2020).

La waterpolista Anni Espar és nomenada la millor esportista en la 67a Nit de l’Esport

La gala ha tingut com a fil conductor el 30è aniversari dels Jocs Olímpics Barcelona 1992. Com a novetat s’ha guardonat l’esport universitari amb dues categories, la de millor equip i la de millor esportista individual. La festa de l’esport de Mataró ha tornat a la seva normalitat pel que fa als aforaments i celebració en el Teatre Monumental que ha coronat a la jugadora de waterpolo del Centre Natació Mataró, Anni Espar, com a millor esportista de l’any 2021 de la ciutat.

El TecnoCampus acollirà la primera antena a Espanya de Trenlab, l'acceleradora d'startups de Renfe

L’Ajuntament, TecnoCampus i Renfe han signat el conveni per a la creació a Mataró de la primera antena del centre d'innovació i emprenedoria Trenlab, l’acceleradora d’startups de Renfe. El projecte l’ha presentat aquest matí la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, i s’articula com una prova pilot per a la implantació d’una xarxa d’antenes d’innovació ferroviària al territori espanyol.

Mataró cedeix centres cívics al Banc de Sang i Teixits per a les campanyes de donació de plasma

La propera cita és el 26 d’abril al Centre Cívic Molins amb motiu de la Setmana Mundial de les Immunodeficiències Primàries. Per ser donant de plasma cal tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 quilos, trobar-se bé de salut i, en el cas de les dones, no estar embarassada. Cal demanar hora a www.donarsang.gencat.cat/plasma per organitzar les donacions que en el cas del plasma tenen una durada de 45 minuts.

Mataró organitza un cicle de xerrades sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

Durant el mes de maig es faran cinc xerrades sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a càrrec de diferents experts en aquests 17 objectius marcats per les Nacions Unides. Les xerrades es faran a diferents punts de la ciutat de Mataró i són obertes a tota la ciutadania amb l’objectiu de donar a conèixer aquests objectius que són la base del procés de reflexió Mataró Agenda Urbana 2030.

L’Ajuntament defensa la necessitat d’establir limitacions al mercat de lloguer per defensar el dret a l’habitatge

Mataró és una de les ciutats que disposa de la condició d’àrea tensa que permetia, entre d’altres mesures, aplicar l’índex de preus de lloguer evitant l’augment continuat dels mateixos. Entitats relacionades amb el lloguer i la compra-venda d’habitatges han obert un recurs administratiu contra la declaració de Mataró com a àrea tensa d’habitatge. Davant d’aquests recursos judicials, l’Ajuntament de Mataró ha decidit presentar-se com a codemandat amb l’Agència Catalana de l’Habitatge de la Generalitat de Catalunya per defensar la necessitat de seguir tenint la condició d’àrea amb mercat d’habitatge de lloguer tens.

L’Espai Mataró Connecta obre portes per implantar un model innovador de relació amb la ciutadania

El nou equipament, a la plaça de la Muralla, s’inaugura el 30 d’abril i es posa en marxa el 2 de maig. La seva missió serà promoure i desenvolupar espais d’interacció entre la ciutadania i l’Ajuntament, no només per fer tràmits –per la qual cosa s’amplien els horaris d’atenció i assistència– sinó per col·laborar, cooperar, construir i crear de manera conjunta.

El Consell Econòmic i Social de Mataró lliura els premis Més Mataró Empresa Societat a les millors iniciatives de responsabilitat social en el sector empresarial

Aquesta tarda ha tingut lloc la Jornada Anual del Consell Econòmic i Social, que ha donat a conèixer els guanyadors de la 1a edició dels premis Més Mataró Empresa Societat en un acte celebrat a la Nau Gaudí. Els guardons tenen per objectiu promoure la integració de les polítiques de responsabilitat social (RS) en les iniciatives empresarials, a l’hora que contribuir al desenvolupament socioeconòmic responsable de Mataró i promoure bones pràctiques de RS que puguin servir de referència per incentivar la transferibilitat i la intercooperació.

Mataró participa en la XII edició de Ciutats Defensores dels Drets Humans

Per aquesta edició, la de primavera, Mataró compta amb dos defensors dels drets humans: Mike Anane activista mediambiental especialitzat en deixalles electròniques i Yurany Cuellar defensora dels drets de les dones rurals i camperoles. L’acte obert a tota la ciutadania és la conferència “Els residus tecnològics i la defensa del planeta” a càrrec de Mike Anane que es farà el 27 d’abril a les 18.30 h a l’Espai Gatassa.

Els municipis de l’Arc Metropolità demanen mesures i coresponsabilitat per fer front a les ocupacions il·legals

Els alcaldes i alcaldesses aproven una resolució on també reclamen més suport per donar resposta a les situacions de vulnerabilitat real i incrementar el parc d’habitatge social. Els municipis que conformen l’Associació de l’Arc Metropolità han aprovat avui una resolució on demanen l’adopció de noves mesures, més coresponsabilitat i més recursos per fer front a la proliferació d’ocupacions il·legals d’habitatges.

Mataró inicia la primavera amb una nova edició del Mou-te amb cor que recull les activitats esportives solidàries

La sisena edició del Mou-te amb cor inclou prop d’una vintena d’activitats esportives amb finalitats solidàries. Totes elles es poden consultar a www.mataro.cat/mouteambcor de forma conjunta amb l’objectiu de mobilitzar el màxim de població possible, recaptar diners per a finalitats solidàries i visibilitzar les causes que hi ha al darrera. L’edició del 2022 inclou caminades, les protagonistes, però també jornades de futbol, atletisme, natació i tennis, entre d’altres esports.

El programa Alvah Bessie per a la recerca de brigadistes internacionals desapareguts a Catalunya es presenta a Mataró

Avui s’ha presentat al Cementiri dels Caputxins de Mataró el programa de Memòria Democràtica Alvah Bessie que pretén documentar els noms del màxim nombre possible de brigadistes internacionals que van morir o van desaparèixer a Catalunya durant la Guerra Civil, i documentar també els indrets on van desaparèixer o on van ser inhumats; i, en segon lloc, perquè preveu establir relació i comunicació amb historiadors, organismes i entitats dels països d’origen d’aquestes persones, tant per a finalitats de recerca com per a cercar-ne els familiars vius.

La Junta de Portaveus aprova una Declaració institucional per solucionar els problemes de desplaçament a Barcelona

La Junta de Portaveus, celebrada avui 2 de maig, ha aprovat una Declaració institucional presentada per Ciutadans, amb esmenes del PSC, per solucionar els problemes de desplaçament a Barcelona que pateixen els ciutadans de Mataró i el Maresme. La proposta s’ha aprovat amb els vots a favor del PSC i Ciutadans i les abstencions de la resta de grups: En Comú Podem, ERC i Junts per Mataró.