Canaló de carbassó farcit d’alvocat, llagostins i poma àcida amb maionesa d’herbes
Recepta realitzada pel restaurant Fogons Gastro-Bar

Ingredients:
· 1 carbassó
· 10 llagostins
· 1/2 poma àcida
· 1/4 de ceba tendre
· 1 alvocat
· Oli de gira-sol
· sal
· herbes (alfàbrega, cerfull i fonoll)
· 1 estoreta per fer sushi
Tallem el carbassó per tal que ens quedi un tros d’uns 20 cm. El rentem i el tallem a tires d’ aproximadament d’1 cm de gruix. Posem una cassola al foc amb aigua i sal. Quan comenci a bullir anirem afegint el carbassó (d’un a un). Ho deixarem fins que torni a bullir, i llavors ho retirarem i ho posarem a sobre d’un paper absorbent. Ho reservem.
Farem la maionesa afegint les herbes amb l’ou, i ho muntarem junt.
Preparem el farciment amb un alvocat tallat a daus, els llagostins (que haurem saltejat prèviament i tallat), una mica de ceba tendra picada, una mica de tomàquet ben talladet (sense pell ni llavors), i la mitja poma àcida ben tallada i sense pell. Ho barregem juntament amb la maionesa.
Pel muntatge final: a sobre l’estoreta posarem les peces de carbassó per tal que quedin una mica muntades unes a sobre de les altres. Ho farcirem i embolicarem mica en mica.