Taller de sucs
Taller de sucs per Miquel Farin, d’I x Phi

La importància del cultiu ecològic:
L'agricultura ecològica o agricultura biològica és una mètode agrícola que té com a finalitat, (en contrast amb l'agricultura intensiva), ser ambien-talment sostenible, a més de respec-tar la salut i el benestar dels consu-midors. En general, refusa l'ús de re-cursos químics artificials durant el conreu o la criança, així com l'ús de conservants, colorants o altres ad-ditius durant la transformació d'ali-ments..
Què cal saber per fer un bon liquat?:
- La poma i la pera són ideals per la base del suc, aporten dolçor i es-tructura. Ajuden a liquar ingredi-ents més fibrosos.
- El ingredients fibrosos, com la col i fulles verdes, cal fer un farcellet per extreure el màxim de suc.
- Ingredients fibrosos com les ar-rels, cal tallar-les a una mida ade-quada per extreure el màxim de suc.
- Intentar no barrejar fruites àcides amb fruites dolces. Les més reco-manades si fos el cas són la poma i la pera.
- L’amargor es contraresta amb àcid i l’acidesa amb dolçor i vice-versa.
- La proporció dels ingredients és fonamental per l'harmonia d’un suc, a més concentració de nutri-ents menys proporció.
- Les fruites i verdures de cultiu ecològic no porten pesticides quí-mics i no cal pelar-los, rentant-los n`hi ha prou Així també aprofita-ràs els nutrients de la pell.

Per a què serveixen els liquats?:
Permeten ingerir altes dosis de vita-mines, minerals i fitonutrients de ma-nera natural.
Ens serveixen per complementar la dieta d’una manera còmoda ja que són de fàcil transport i consum.
En permeten ingerir una gran varietat de fruita i verdura crua i millora la qualitat de la nostra dieta.