Ajuntament  »  Atenció Ciutadana  »  Tràmits  »  Padró Municipal d'Habitants: sol·licitar volants informatius de residència, convivència i històric (des de 1996)

Padró Municipal d'Habitants: sol·licitar volants informatius de residència, convivència i històric (des de 1996)

Què és i per a què serveix?

És un document de l'Ajuntament que informa del domicili d'una persona, tal com està inscrit al Padró Municipal d'Habitants en el moment actual. En el cas del volant de convivència, el document especifica les dades de la persona que conviuen en un mateix habitatge, segons consta actualment a les dades del Padró Municipal d'Habitants.

En la majoria de tramitacions administratives amb un volant d'empadronament o de convivència n'hi ha prou per justificar la residència d'una persona però hi ha certes tramitacions (per exemple en temes d'adopció internacional i d'altres) en les quals es requereix un certificat signat per l'Alcalde de l'Ajuntament. És en aquests casos que s'ha de demanar un certificat d'empadronament, d'empadronament històric o de convivència.

Per obtenir un certificat d'empadronament podeu consultar el tràmit: Padró Municipal d'Habitants: certificats d'empadronament, històrics, de convivència o històrics de convivència

Qui ho pot demanar?

Les persones majors d'edat inscrites en el Padró Municipal d'Habitants de Mataró, en nom propi.

Caldrà autorització expressa en el cas de sol·licitar els volants en nom d'una altra persona.

Quin cost té?
En quines dates es pot fer?

Sempre.

Com i on es pot presentar?
Quins documents s'han de portar?
  • El DNI o altre document acreditatiu.
  • Passaport o permís de residència, en cas d'estrangers.

Caldrà autorització expressa en el cas de sol·licitar els volants en nom d'una altra persona.

Quant temps triga la resposta?

Immediat si es realitza per Internet o presencialment.
Si el tràmit es realitza a través del telèfon 010 rebrà el volant al domicili que consti en el Padró d'Habitants en un termini de 48h.

Quina documentació es lliura?

Certificat o volant sol·licitat.

Altres informacions d'interès

Si es vol acreditació de residència o de convivència anterior a l'1 de gener de 1996, s'ha d'abonar la taxa corresponent, segons les Ordenances Fiscals