Ajuntament  »  Atenció Ciutadana  »  Tràmits  »  Llicències d'activitats: Llicència municipal d'establiments fixos oberts al públic d'espectacles públics i activitats recreatives ordinàries

Llicències d'activitats: Llicència municipal d'establiments fixos oberts al públic d'espectacles públics i activitats recreatives ordinàries

Què és i per a què serveix?

Estan sotmeses al règim de llicència d’establiments fixos oberts al públic d’espectacles públics i activitats recreatives ordinàries següents:

  1. Activitats d'espectacles públics (teatrals, d'audició i musicals) amb un aforament superior a 150 persones 
  2. Activitats d'espectacles de circ i activitats de caràcter no permanent desmuntable
  3. Activitats recreatives musicals amb un aforament superior a 500 persones o superfície superior a 500 m².
  4. Establiments de restauració (bar, restaurant, restaurant-bar i saló de banquets) amb un aforament superior a 500 persones o superfície superior a 500 m².
  5. Activitats de saló de jocs i apostes amb un aforament superior a 150 persones 
  6. Activitats esportives amb superfície superior a 500 m²
  7. Activitats de regim especial
  8. Establiments on s’hi realitzen activitats de naturalesa sexual:
a)    Locals amb servei de bar i ambientació musical sense pista de ball o espai assimilable.
b)    Locals que ofereixen actuacions i espectacles eròtics.
 
També està subjecta a aquesta llicència la modificació substancial d’un establiment o activitat ja autoritzats. La sol·licitud, sempre que sigui possible, s’haurà de referir a la part o les parts que es modifiquen.
Requisits previs
  • Disposar de la corresponent llicència o comunicació prèvia d’obres quan procedeixi, o de forma simultània amb la llicència ambiental, o bé demanar-la amb posterioritat.
  • Sol·licitar informe urbanístic sobre la compatibilitat amb el planejament urbanístic.
  • Disposar de la documentació prevista en el punt de documentació a aportar.
Qui ho pot demanar?

La persona física o jurídica que vol obrir qualsevol dels establiments fixos oberts al públic d’espectacles públics i activitats recreatives ordinàries o el seu representant legal. En aquest cas s'ha de declarar la representació amb la qual s’actua.

Quin cost té?
Mitjans de pagament

La liquidació de taxes es pot abonar a les entitats bancàries col·laboradores.

En quines dates es pot fer?

Sempre.

Com i on es pot presentar?

 

 

Important: A partir de l'1 de febrer de 2018 les persones jurídiques titulars d'activitats (empreses, entitats, ....) podran presentar aquest tipus de sol·licituds només per internet o a les oficines Mataró Empresa i a Atenció i Informació del Servei de Llicències.

- Per internet amb certificat digital

 

- Presencialment

Quins documents s'han de portar?

1. La sol·licitud de la llicència municipal d’establiments fixos oberts al públic d’espectacles i activitats recreatives ordinàries d’acord amb el model normalitzat, acompanyada de la documentació que es detalla en aquest punt.

2. Projecte bàsic, signat pel tècnic competent.

3. Si l’interessat no ha sol·licitat informe urbanístic abans de sol•licitar la llicència, el projecte haurà de contenir, de manera diferenciada de la resta de documentació, la informació següent:

    a)  Plànol d’emplaçament de l’activitat projectada que permeti la identificació de la finca.
    b)  Explicació sintètica de l’activitat projectada que detalli la seva naturalesa i característiques principals.
    c)  Necessitats d’ús i aprofitament del sòl i del subsòl.
    d)  Requeriments respecte la disponibilitat i la suficiència dels serveis públics municipals que exigeixi l’activitat.

4. Memòria de seguretat i pla d’autoprotecció, si calen, d’acord el que disposa el Decret 30/2015, que s’hauran de presentar en el termini màxim de 6 mesos des de l’inici de l’activitat a través del Registre electrònic de plans d’autoprotecció Hermes.

5. Estudi d’impacte ambiental si la Ponència Ambiental de la Generalitat ha determinat que l’activitat ha de sotmetre’s a avaluació d’impacte ambiental

6. Documentació relativa a mobilitat amb el contingut que determini la normativa d'avaluació de la mobilitat generada.
 

7. Un estudi d'impacte acústic de l'establiment amb el contingut requerit per les ordenances de contaminació acústica, la normativa específica de protecció contra la contaminació acústica o aquella que la substitueixi. També haurà d’acreditar el compliment de les determinacions que estableixin els mapes de capacitat acústica, els plans d'accions i els plans específics municipals de mesures per minimitzar l'impacte acústic i, en general, la resta de normes i programes vigents per evitar o reduir la contaminació acústica.
 

8. Memòria del dispositiu d’assistència sanitària d’acord amb el que estableixi la normativa reguladora.

9. Documentació requerida per la normativa sobre sorolls, escalfament, contaminació acústica, residus i vibracions, i en tot cas la que determini la normativa sobre prevenció i control ambiental segons correspongui en funció de les característiques de l'establiment i de les activitats a desenvolupar-hi.

10. Document acreditatiu de la designació per la persona sol•licitant de la llicència de la persona que ha d'assumir la responsabilitat tècnica de l'execució del projecte i que ha d'expedir la certificació que acrediti l'adequació de l'establiment a la llicència atorgada. Aquest document haurà de consignar el nom, l'adreça, la titulació i l’habilitació professional de la persona designada.

11. La sol·licitud de llicència urbanística, si escau, acompanyada per la documentació requerida per la normativa urbanística. Aquesta sol·licitud es pot presentar simultàniament a la presentació d'altres sol·licituds d'autorització o llicència.

12. Abans de l’obertura de l’establiment, la persona de titular de l’establiment o la persona que en tingui la representació, ha d’acreditar que ha contractat una assegurança de responsabilitat civil per les quanties mínimes que s’indiquen al Decret 112/2010, de 31 d’agost, pel qual s’aprova el Reglament de la Llei 11/2009, de 6 de juliol, mitjançant una declaració responsable, segons model normalitzat, la qual haurà d’anar acompanyada del rebut vigent.

13. Declaració de les dades que, segons la persona sol·licitant, gaudeixen de confidencialitat d'acord amb la legislació, amb especificació de la Llei en la qual s’empara, si escau.

14. Comunicació d'alta, baixa o variació del servei de recollida i tractament de residus comercials i industrials (FM1338)
 

Quant temps triga la resposta?

6 mesos.

Silenci administratiu

Negatiu.

Vies de reclamació

Les ordinàries del procediment administratiu.

Quina documentació es lliura?

Còpia de la sol·licitud.

Liquidació de les taxes (rebut).

Posteriorment s’envia per correu la notificació de la resolució.

On es pot trobar més informació?
Altres informacions d'interès